keskiviikko 11. helmikuuta 2015

33+6


Eilen eli 33+5 oli hienosti sattunut kaikki samalle päivälle: kontrolliultra, neuvola ja synnytysvalmennus. Ultrassa selvisi, että kohdunsuu oli lyhentynyt viimeisen viikon aikana melkein pari senttiä ja suppiloitunut lisää, vaikken ole juurikaan näitä "oikeita" kipeitä supistuksia tuntenutkaan viime päivinä. "Varaudu siihen, että lähtö saattaa olla hyvinkin lähellä." Painoa pikkuiselle oli tullut hyvin ja 2139g näytti lukemat tällä hetkellä (kaksi viikkoa sitten 1745g). Taas tuli tuomio että postilaatikkoa pidempiä reissuja tulisi välttää, kahvipannua painavampaa ei saisi nostaa/kantaa ja pitäisi levätä. Sain seuraavaksi kahdeksi viikoksi vielä estohoidon päälle, jota vähän ihmettelin kun olin aiemmin kuullut ettei lapsen tuloa aleta enää stoppaamaan 34 viikon täyttyessä ja käsitin aiemmin että minulle annettavat estot on jo annettu eikä lisää tule. No mutta mitä pidempään pieni kestää tuolla pikkuyksiössään, sitä parempi.

Neuvolassa kuulin taas itselleni uutta tietoa - Lappeenrannassa ei anneta synnyttää jos ei ole 35 raskausviikkoa täynnä. Aiemmin olin kuullut ihmisten nähneen maitotölkin kokoisia pikkukeskosia paikan päällä. Pitää siis ottaa ihan rauhassa nyt että saadaan edes nuo viikot täyteen, sillä muuten synnytys siirretään Helsingin päätyyn.

Synnytysvalmennus oli itselleni aika lailla turha. Kahden tunnin aikana sain ehkä viiden minuutin edestä uutta tietoa. Kierrettiin myös synnytysosasto läpi ja kas kummaa kun olen siellä ehtinyt jo muutamaan otteeseen piipahtamaan tämän raskauden aikana. Yleisesti ottaen tuo voisi kuitenkin olla "normaalille" ensisynnyttäjälle tarpeelliset pari tuntia. Tulipahan käytyä.

Seuraava ultra on vajaan kahden viikon päästä rv 35+4, jolloin suoritetaan ilmeisesti samalla synnytystapa-arvio. Neuvola on sovittu vasta rv 37+4 mutta jää nähtäväksi selviänkö sinne asti yhdessä kasassa.

Vastoinkäymisistä ja jatkuvassa jännityksessä elämisestä
 huolimatta olen onnellinen että lapsi kasvaa normaalisti, 
on terve eikä hänellä ole enää hengenhätää. 

Äiti ja isi odottaa täällä.

1 kommentti:

  1. Hui :o Hyvähän se tietysti on että pienen varaslähtöä koitetaan estää vielä kaikin mahdollisin keinoin, mutta "erikoinen" käytäntö kyllä. Saman rv34 "rajan" olen itsekin kuullut. :)

    VastaaPoista